top of page

Wat is Brainspotting ? 

"Where you look, affects how you feel" - David Grand PhD

Welkom bij de wereld van Brainspotting, waar de weg naar innerlijke verandering begint precies waar je kijkt. Brainspotting is meer dan alleen een therapie; het is een ontdekkingsreis naar de diepe lagen van jezelf, waar onverwerkte emoties en herinneringen zich bevinden. Het is een innovatieve benadering die je helpt bij het verwerken van trauma's, emotionele blokkades en fysieke spanningen, en je de kracht geeft om emotionele pijn te transformeren in veerkracht en heling.

🌟 Ontdek de Kracht van Je Blik

"Where you look, affects how you feel" - dit eenvoudige idee vormt de kern van Brainspotting. Onze ogen zijn de poorten naar ons diepste zelf. Brainspotting richt zich op het identificeren van specifieke oogposities die verbonden zijn met emotionele en fysieke symptomen. Door je aandacht op deze punten te richten, kun je diepgaande, vaak onbewuste reacties en herinneringen ervaren die bijdragen aan je symptomen. Het is een zachte, maar krachtige manier om toegang te krijgen tot je innerlijke wereld en emotionele blokkades te doorbreken.

🌱 Herstel, Balans en Vrijheid

Of je nu worstelt met trauma, angst, depressie, fysieke pijn, of gewoon verlangt naar persoonlijke groei, Brainspotting biedt een veilige ruimte om te verkennen, te helen en te groeien. Onze geschoolde Brainspotting-therapeuten begeleiden je tijdens deze reis naar binnen, waar je onverwerkte ervaringen en emoties kunt omarmen en bevrijden. Deze methode gaat voorbij aan traditioneel praten; het werkt rechtstreeks op de diepere hersenstructuren en het lichaam, en start een natuurlijk helingsproces dat je innerlijke balans herstelt en je weer in contact brengt met je eigen veerkracht.

🌄 Van Overleven naar Leven

Soms zetten we overweldigende ervaringen 'in de wacht' in ons overlevingsbrein, maar deze vastgehouden emoties kunnen later leiden tot onverklaarbare symptomen en spanningen. Brainspotting ontrafelt deze 'ingekapselde' emoties, laat ze toe te stromen en transformeert ze in kracht. Het helpt je brein om zichzelf te reguleren, zodat je kunt verschuiven van overleven naar echt leven, met hernieuwde energie en emotionele vrijheid.

🌈 Jouw Reis Naar Binnen Begint Hier

Of je nu op zoek bent naar herstel van trauma, verlichting van stress, verwerking van emoties of gewoon een diepere verbinding met jezelf, Brainspotting biedt een pad naar innerlijke groei en heling. Onze ervaren Brainspotting-therapeuten staan naast je terwijl je jezelf ontdekt en ontplooit, en je begeleiden met compassie, inzicht en deskundigheid.

Stap binnen in de wereld van Brainspotting en laat je innerlijke reis beginnen. Vind jouw plek van heling, kracht en verandering - waar je ook kijkt.

Neem vandaag nog contact met mij op om je reis te beginnen. Jouw welzijn is onze prioriteit.

 

Voor wie werkt Brainspotting? 

Brainspotting is een therapie die kan werken voor een verscheidenheid aan mensen met verschillende achtergronden en klachten. Hier zijn enkele groepen en situaties waarvoor Brainspotting effectief kan zijn:
 

 1. Trauma Slachtoffers: Brainspotting is bijzonder effectief voor mensen die traumatische ervaringen hebben meegemaakt, zoals fysiek geweld, seksueel misbruik, oorlogservaringen of ernstige ongevallen. Het kan helpen bij het verwerken van de emotionele impact van deze gebeurtenissen.
   

 2. Emotionele Problemen: Mensen die worstelen met emotionele problemen zoals angst, depressie, verdriet, woede, schuldgevoelens en schaamte kunnen baat hebben bij Brainspotting. De therapie helpt bij het identificeren en verwerken van de onderliggende oorzaken van deze gevoelens.
   

 3. Stress en Spanning: Brainspotting kan helpen bij het verminderen van stress en spanning, vooral wanneer deze symptomen leiden tot fysieke klachten zoals hoofdpijn, spierspanning en vermoeidheid.
   

 4. Fobieën en Angsten: Mensen die lijden aan fobieën (zoals hoogtevrees, vliegangst, enz.) en verschillende vormen van angst kunnen profiteren van Brainspotting om de onderliggende oorzaken van deze angsten aan te pakken.
   

 5. Prestatieverbetering: Brainspotting kan ook worden gebruikt om prestaties te verbeteren in verschillende gebieden, zoals sport, kunst, muziek en andere professionele prestatiegerichte activiteiten.
   

 6. Chronische Pijn: Voor mensen met chronische pijnklachten die mogelijk een emotionele component hebben, kan Brainspotting helpen om de pijn te verminderen door de onderliggende emotionele bronnen aan te pakken.
   

 7. Zelfontwikkeling: Brainspotting kan worden gebruikt door mensen die geïnteresseerd zijn in zelfontwikkeling, persoonlijke groei en het verkennen van hun diepere emoties en gevoelens.
   

 8. Psychosomatische Klachten: Bij psychosomatische klachten, waarbij emotionele problemen zich manifesteren als fysieke symptomen, kan Brainspotting helpen de emotionele impact te verminderen en de lichamelijke symptomen te verlichten.
   

 9. Natuurrampen en Oorlogstrauma's: Voor mensen die getroffen zijn door natuurrampen of oorlogstrauma's kan Brainspotting helpen bij het verwerken van de emotionele impact en het herstellen van een gevoel van veiligheid.

   

Over het algemeen kan Brainspotting effectief zijn voor mensen van alle leeftijden en achtergronden die op zoek zijn naar een benadering van therapie die zich richt op diepe emotionele verwerking en heling, zonder voortdurend te hoeven praten over hun problemen. Het is belangrijk om te werken met een goed opgeleide Brainspotting-therapeut die de juiste begeleiding en ondersteuning kan bieden tijdens het proces.

bottom of page